Teckensnitts storlek: +

Rolfs blogg: Träningsresor - Den stora hälsotrenden.

Rolfs blogg: Träningsresor - Den stora hälsotrenden.

Vi svenskar i allmänhet och numera inte minst äldre människor vill ha ut mer av en semesterresa än enbart sol, mat och dryck.
Hur ofta har vi inte kommit hem, ställt oss på vågen och bestämt att nu är det dags att ta tag i både vardagen, vikten och formen.
Träningsresan gör att du håller formen, ökar kunskapen, träffar likasinnade och slipper börja om på ruta ett när du kommer hem.

Kostnaden på en träningsresa i Europa ligger i genomsnitt på 9.000 - 16.000 kr med flyg, hotell, träning och aktiviteter.
Oavsett om man är en soffpotatis eller träningsnörd så finns det ett stort urval att välja på, som passar ens nivå.

En undersökning visar att 15% av resenärerna inte tränat alls innan resan, 20% tränade 1-2 gånger i veckan, 35% tränade 3-4 gånger i veckan och 30% tränade minst 5 pass i veckan. En annan undersökning visar på hög kundnöjdhet: över 80% ville åka på fler träningsresor.

Tillhör man inte de 30% som tränar minst 5 pass i veckan och är osäker på om man ska våga åka så är rekommendationen att inte välja en renodlad träningsresa. Välj istället en "blandresa" som innehåller både träning, föredrag, kultur- och naturupplevelser samt utrymme för sol, bad och egentid.

De här är de vanligaste motiven till att åka på träningsresa:
Få motivation och utveckla sin träning 40%
Komma igång med träning igen 25%
Avslappning och fint väder 15%
Sociala gemenskapen, träffa likasinnade 10%
Upptäcka nytt land och kultur 10%

Vad vill du ha ut av en träningsresa? Fråga dig själv och läs noga igenom arrangörens resebeskrivning innan du bestämmer dig.
Vill du satsa på en personligare resa, med ett litet gäng medresenärer, där man utgår från individens förutsättningar och har en tränare?
Vill du resa i stort sällskap med fullspäckat träningsschema från morgon till kväll och med tillgång till många instruktörer til de olika passen?
Vill du både träna och öka din kunskap om hälsa, kost och träning?
Ta kontakt med arrangören om du behöver mer information om resan i allmänhet eller träningscoachen/tränarna i frågor kring träningen.

Res, träffa nya vänner och kom hem tränad, utvilad och mer motiverad än någonsin att leva ett hälsosamt liv!
Är du nyfiken på min träningsresa i april 2017 för ca 20 personer där vi har hela det lilla hotellet för oss själva så finns den här.
Jag har även gjort en evenemangssida på Facebook. Där kan anmäla ditt intresse och ställa frågor.


Rolfs blogg. Det perfekta vädret för förändring.
Rolfs blogg "Ät smart - 10 goda råd för dig som ha...