Teckensnitts storlek: +

Så mycket mer äter vi i dag jämfört med för 20 år sedan.

Större tallrikar, större utbud, större förpackningar, ändrde levnadsvanor, billigare mat är alla faktorer som bidrar till att vi äter mer i dag än förr. Närmare bestämt 250 kalorier mer per person och dag för 20 år sedan.
Det motsvarar 24 kg grädde på ett år, eller drygt 10 kg fett.

En annan faktor som påverkar är att s.k. skräpmat som godis, kakor, läsk mm. skjuter i höjden = mat och dryck som innehåller mycket kalorier men lite näring.

För att inte bidra till statistiken rekommenderar jag att enbart äta s.k. skräpmat/kaloririk mat vid speciella tillfällen. Då tänker jag på choklad, godis, glass, hamburgare, kakor, kebab, korv, pizza, tårta mm.

Jag tog själv bort allt det här från 1/1 2015 och mår bättre, väger mindre. 

Nederlag är aldrig definitiva.
Alla vill träna mer...