Teckensnitts storlek: +

Rolfs blogg. "Träna dig lugn och hållbar eller helt färdig"..

Rolfs blogg. "Träna dig lugn och hållbar eller helt färdig"..

- Pappa, innan så tog jag alltid i så mycket jag kunde på löpbandet. Då kändes det jobbigt att gå till träningen när jag visste hur trött jag skulle bli. Nu springer jag bara i ett lagom tempo o tycker det är roligare att träna så här.Michelle delger mig sin nya träningsfilosofi och jag tänker - det är ju helrätt.

Träna dig lugn innebär att du inte presterar max på alla dina träningar men paradoxalt är det lättare att på det sättet komma i god form och kunna hålla i formen över tid. Det är alltså mer rekommenderbart för många av oss motionärer att träna oss lugna och det är dessutom mindre stressande.
Med det menar jag att vi inte ska sätta för höga självkrav - den perfekta träningen för oss motionärer finns inte. Det kan komma så mycket emellan som rubbar våra planer och då är det bra att acceptera och börja om från en lite lägre nivå och jobba sig upp till en lagom nivå igen.

Mina värderingar är inte att träningen ska va kul jämnt - för det har jag aldrig själv lyckats uppnå, men däremot att den ska vara hållbar.

Vissa träningspass tränar jag mig lugn, de passen jag egentligen inte är så sugen på just då.
Andra pass tränar jag mig helt färdig. Numera får kropp o sinne bestämma mer än ett förprogrammerat träningsschema.

Ibland kryddar jag med utmaningar som att ex. springa motionslopp.. Då skärper jag mig under en period och träningen blir automatiskt roligare. Något jag rekommenderar alla - att skaffa sig en träningsutmaning.

Önskar dig en fin semester mad lagom blandning av motion och återhämtning.

Det här händer på www.rolfmunke.se framöver:

AUGUSTI
Jag öppnar upp för ytterligare 2 st PT Online-kunder. (Har ett maxantal på 5 st).
12-13 augusti Utbildning för de som vill bli Hälsocoacher och hjälpa människor gå ner i vikt.
18-20 augusti Träningshelg i Helsingborg med många aktiviteter förutom träning.

SEPTEMBER
15 september Medverkar i Framgång & Lönsamhet för fristående gym. 
MAJ 2018
23-30 maj Hälsoresa år 2 till Nerja Costa del Sol i Spanien.http://www.bokanerja.se/vara-tjanster/paketresor/friskvards-halsoresor/traningsresa-med-rolf-munke-maj-2018

Rolfs blogg. Många skäl till att träna styrketräni...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://rolfmunke.se/