Teckensnitts storlek: +

Rolfs blogg. "Lycka -18 tips i konsten att sänka ribban och hoppa högt av glädje."

Rolfs blogg. "Lycka -18 tips i konsten att sänka ribban och hoppa högt av glädje."

Det är väl lika bra att se sanningen i vitögat - Lycka är ett flyktigt tillstånd med dålig framtidsutsikt.
Låter det tragiskt,eller utmanande? Har du hört eller själv känt "varför blir jag aldrig riktigt lycklig?

Det fanns en period i livet då jag länge kände just att "om bara det eller det slår in så blir jag lycklig på riktigt. Nu tänker jag nästan helt tvärtom och kategoriserar mig istället som en subtil livsnjutare.

Här är mina tips, råd och egna erfarenheter.

- Äg din skit! Alla har en ryggsäck av upplevelser, men du behöver inte bära med den överallt eller låta den styra dina relationer eller din framtid. Du har ansvaret för hur du hanterar din ryggsäck - ingen annan.

- Rita en linjär livsresa från det det första du kommer ihåg i ditt liv till det du upplever i dag. Skriv med årtal och korta ord det du upplevt, positivt som negativt. Plocka ut det som fortfarande berör dig negativt och skriv på en ny lapp med den upplevelse som berörde dig mest. Utveckla det till en historia, vad som hände, vad du kände och om det finns ett annat sätt att se på saken i dag.

- Acceptera att livet böljar som vågor på havet. Inget behöver vara eller är konstant, varken det du har runt i kring dig eller upplever inuti dig.

- Allt tråkigt har inte varit förgäves.Antingen lär du dig något av det eller så kan du nu se på det med andra ögon. Kanske kom det något positivt ur det ändå.

- Brustna relationer var inte brustna från början. Det fanns ett gott syfte i varje relation och varför skulle relationer vara mindre riskfyllda än övrigt i livet. Ofta finns det bestående värden (barn) i det goda syftet.

- Våga och vinn. Eller "bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge". Risken att ångra de saker du inte gjorde i livet är större än risken att ångra de saker du försökte göra.i gott syfte.

- Jämför dig inte med andra. Alla är bra på något och ingen är bra på allt. För en del är det yttre, det som syns och glänser, så viktigt att du aldrig får en chans att komma tillräckligt nära in på för att veta vilka tankar och känslor som finns under glansen.

- Lycka är inte en stängd dörr, med tillträde endast för dem som mediterar naken i flera år, eller står på händer varje dag. Alla har tillträde.Dörren är olåst, men du behöver själv våga öppna den.

- Var ärlig mot dig själv. Respektera dina värderingar och gränser. Låt ingen annan bestämma över ditt liv om det så bara är att du "måste" gå på släktträff eller "av artighet" äta moster Huldas alla tre hembakade kakor. Stå upp för dig själv så vinner du mer respekt än att som ett ax i sädesfältet böja dig för vinden..

- Sträva inte girigt efter lyckan, den kommer till dig i små portioner om du öppnar dörren både utåt och inåt. Beständig lycka är en illusion, Lycka och olycka är syskon..

- Inse att pengar inte är likställt med lycka. Du kan slita i ditt anletes svett för att uppnå hög status; 50 nystrukna märkesskjortor i garderoben, 3 bilar, stort hus, flådigare fester och fler semesterresor än alla grannarna i kvarteret, men någonstans swishar livet förbi och det du kan ångra på bädden är inte att du inte jobbade mer...

- Stora undersökningar visar att över ett tidsfönster på minst 1/2 år är lyckoupplevelsen i allmänhet densamma som innan oavsett positiva eller tråkiga saker som händer..

- Du behöver göra jobbet för att uppnå lyckostunder. Du kan läsa och höra om lycka, gå på på föreläsningar och kolla på youtube, men om du inte går ut och praktiserar vad du vet så blir det lika meningslöst som att anlita en PT men bara träna sporadiskt.

- Titta på dig själv med snällare och försonligare ögon. Du är en människa, inte en förprogrammerad robot. Du duger och alla känslor du upplever är rätta just då, acceptera dem, de har något att säga dig just då.

- Varva ner! Ingen har ont om tid. Alla har lika mycket tid; 24 timmar per dygn. Hinner du inte göra vad du vill göra så våga ändra och omprioritera. Du kan inte inte vara rikast i kvarteret, bäst på jobbet och bästa föräldern samtidigt.

- Sätt ribban på saker du vill förändra och uppnå så lågt som möjligt. Bättre hoppa lågt många gånger och lyckas än att försöka hoppa högt och misslyckas.Många små hopp över tid blir till stora förändringar. .

- Hoppa högt när du är glad, när du lyckas även med de små vardagliga bestyren. Belöna dig själv, beröm dig, förstå att du är den värdefullaste människan i ditt liv.

- Träna på att hitta de subtila lyckostunderna. Varje dag har sina små rus eller tomtebloss. Lär dig låta dem fånga din uppmärksamhet. En kopp kaffe, soluppgång, friska vinden, ett leende, det goda samtalet, ett hjärta i mobilen,den spännande poden osv.

Stanna upp och reflektera över ditt liv då och då.
Passa på i sommar!

Rolfs blogg. Många skäl till att träna styrketräni...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://rolfmunke.se/