Teckensnitts storlek: +

Kärlek - Passion - Motivation. 5 veckor till SM.

Spjutkastning är den idrott jag satsar på just nu.

Jag har tävlat i veteran sm 2013 och 2015. Med ett silver och ett brons med mig hem.

Jag tävlar i klassen 55+ (= 55 - 59 år) för sista gången i år. Nästa år går jag in i klassen 60+.

Med 6 veckor kvar gjorde jag mitt första pass med min pt Lukas Kvist, en ung kille som själv är i Sverige eliten i sin åldersklass.

 

Det började inte så bra, jag fick en bristning insida lår på styrketräningen några timmar innan jag skulle träffa Lukas.

Så vi fick köra spjutkast utan ansats, men de va skönt att kasta igen. Senast var just på veteran sm augusti 2015.

 

Nu har benskadan läkt så kom en "sättning" i ryggen i fredags. En smärta i ländryggen som gör att kast och joggning är uteslutet.

Känns frustrerande såklart eftersom jag är mer taggad i år än tidigare, men det är bara att gilla läget och träna lite lätt strketräning utan att belasta ländryggen för hårt. Efter midsommar kan jag nog vara igång igen.

 

Årets veteran sm går i Söderhamn, så det blir en tågresa på 80 mil. Åker upp på torsdag natt och hem på söndag. Tävlar på lördagen.  

 

Det brukar vara drygt 500 tävlande, både gamla landslagsmän och rena amatörer i åldrarna 35 - 90 år.

Själv hade jag gärna tävlart i fler grenar som 100 meter och längdhopp, men kroppen håller inte i nuläget för maxlöpningar. 

 

Jag längtar iaf till tävlingarna och tycker det är så kul att titta på alla möjliga grenar. Stämningen är så familjär och även vi som tävlar är avslappnade i våra relationer till varandra. Mycket skoj o lite allvar.

spjutkastningsbild 13 aug 2013

Återskapa goda minnen.
Det är sommar - dags att öka!.